Banner van Gokcity.nl

Zo speel je verdienstelijk poker

Poker

Poker is een klassiek kaartspel met veel variaties. De verschillende pokerspellen hebben een variërend aantal gesloten kaarten en gemeenschappelijk kaarten die door de dealer gedeeld worden, verschillende mogelijkheden om kaarten om te wisselen en verschillende inzetten. Het algemene element bij alle spellen zijn de soorten winnende handen die uit 5 kaarten moeten bestaan. Ze staan hieronder weergegeven in volgorde van grootte:

 1. Royal Flush. A, K, Q, J, 10 allemaal van dezelfde soort.
 2. Strait Flush. Vijf opeenvolgende kaarten van dezelfde soort.
 3. Four of a Kind. Vier kaarten van dezelfde waarde.
 4. Full House. Drie kaarten van dezelfde waarde en een paar.
 5. Flush. Vijf kaarten van dezelfde soort, hoeven niet opeenvolgend te zijn.
 6. Strait. Vijf opeenvolgende kaarten, maar niet van dezelfde soort.
 7. Three of a Kind. Drie kaarten van dezelfde soort.
 8. Two Pair. Twee paar.
 9. Pair. Twee kaarten van dezelfde soort.
 10. High Card. De kaart met de hoogste waarde die je hebt wanneer je geen combinatie van kaarten hebt.

Enkele online pokerspellen en hun omschrijving zijn hieronder weergegeven. Ze kunnen online of bij een echt casino worden gespeeld.

Texas Hold’em Poker

Hold’em is een populair pokerspel en is tegenwoordig overal op televisie te zien. Elke speler heeft zijn eigen hole cards (dicht gedeelde kaarten die enkel voor de speler te zien zijn) die hij kan gebruiken. Vervolgens worden er vijf gemeenschappelijke kaarten gedeeld die open op de tafel komen te liggen en die door alle spelers kunnen worden gebruikt in combinatie met de hole cards om hun uiteindelijke hand te maken.

Spelers kunnen inzetten na de deling van de hole cards (pre-flop). Ook kunnen ze inzetten na de “flop” (dit zijn de eerste drie gemeenschappelijke kaarten die gedeeld worden na de hole cards). Er zijn hiernaast nog twee inzetrondes bij Texas Hold’em, de eerste nadat de “turn” (de vierde gemeenschappelijke kaart) en na de “river” (de vijfde en laatste gemeenschappelijke kaart). Na de laatste ronde van inzetten bepalen de overgebleven spelers wie de hoogste hand heeft en deze speler wint de pot.

Het gaat beginnen

Poker kun je op twee verschillende manieren beginnen. In beide gevallen gaat het er om dat er een eerste bedrag op tafel komt om voor te spelen. De eerste methode is de Ante en bij het spelen met de Ante leggen alle spelers een bepaald bedrag op tafel. De tweede methode zijn de Blinds. De Blinds worden verdeeld over twee personen aan tafel. De twee personen voor de Blinds worden bepaald doordat ze links van de dealer zitten en gezien het feit dat de dealerpositie per spel opschuift, zo doen de Blind posities dat ook. Op deze manier komt iedereen in de positie waarbij hij/zij geld moet inleggen voor de pot.
De grote Blind gelijk staat aan de helft van de tafellimiet en de kleine Blind hier weer de helft van is. Ze worden veel gebruikt omdat spelers vaak te vroeg in het spel folden. Ook met het spelen met Blinds mogen de spelers folden maar in het geval van de grote Blind, die zou dan zijn  inzet kwijt zijn terwijl hij voor niets meekan naar de flop – tenzij iemand een raise doet. En de kleine Blind kan ook folden maar kan net zo gemakkelijk meegaan door een tweede gelijk bedrag in te zetten. Blinds vormen een groot onderdeel van pokerstrategieën omdat ze het besluit om te folden of mee te gaan beïnvloeden.
Ontvang vele extra's in de Circusclub
 • Praesent sed semper mauris, nec eleifend nibh
 • Donec ultricies placerat neque, eu malesuada lacus dignissim in
 • Praesent sed semper mauris, nec eleifend nibh

Pokerspelen als de beste

 • Wissel je spel af. Wanneer je steeds een verschillende speelstijl hebt en wanneer je afwisselend bluft op verschillende momenten, dan is het moeilijker voor je tegenstanders om te raden hoe je speelt en zullen ze eerder in je blufs geloven.
 • Blijf rustig. Laat je tegenstanders je emoties niet zien anders wordt je een open boek voor ze. Of je nu gefrustreerd bent of in totale extase, laat dit niet af te lezen zijn van je gezicht. Dit is voor een pokerspeler een van de allerbelangrijkste dingen om in de gaten te houden, zowel bij zichzelf als bij andere spelers. Als je ontspannen bent, kun je de aandacht op tactiek richten waarmee je je tegenstander kunt verslaan.
 • Heb geduld. Net als bij honkbal moet je wachten tot je een goede bal krijgt geworpen. De werper is de dealer en de bal is jouw hand. Wacht rustig af totdat de dealer jou een set kaarten deelt waar je wat mee kan. Wees niet te gretig om met elke hand te spelen. Als je het gevoel hebt te willen bluffen, doe het dan, en wees anders terughoudend met de handen waarop je inzet. Dit geldt met name voor Hold’em. Omdat je twee hole cards de enige kaarten zijn die anders zijn dan die van de andere spelers, moet je er zeker van zijn dat ze sterk genoeg zijn. Als allebei je kaarten lager zijn dan een 10 en geen paar, is het in de regel een goed idee om te folden. Denk eraan dat 2 tot en met 7 in een verschillende kleur de slechtste gesloten hand is die je kunt hebben.
 • Je kunt je altijd terugtrekken met een hand. Als je denkt dat je gaat verliezen, neem dan niet nog meer risico tenzij je vertrouwen hebt in je hand. Folden is altijd een optie. Laat jezelf niet verleiden tot de turn en de river als je een slechte hand hebt. Een andere fout die veel beginners maken is het verlangen om iedere keer de flop te willen zien. Als de blind klein is, kan dit het waard zijn, maar wanneer deze hoger wordt is het verstandig om meer behouden te spelen.
 • Let op de andere spelers. Let op kleine signalen die ze afgeven waardoor je een aanwijzing krijgt over hun hand. Dit kan cruciaal zijn wanneer je gedurende een langere periode met iemand speelt. Hiervoor heb je een goed geheugen nodig, maar gelukkig kun je tegenwoordig bij online pokerrooms aantekeningen maken over je tegenstanders.

De kansen liggen verschillend bij elk pokerspel, dus weet wat je doet voordat je geld inzet in een nieuw spel. Ook al weet je hoe je Five Card Draw speelt, dan wil dat niet zeggen dat je net zo goed bent in Texas Hold’em of Razz. Oefen eerst met je vrienden of alleen zodat je gevoel voor het spel krijgt.

Relevant news