Banner van Gokcity.nl

Wedden op voetbal lijkt gemakkelijk omdat iedereen er verstand van heeft, toch?

Voetbal

Van alle dingen waar je op kunt wedden, vinden wij eigenlijk dit het leukst om te doen: wedden op voetbal. Er is niets zo onvoorspelbaar als een voetbalwedstrijd maar met een beetje kennis van één of meerdere clubs of competities is een voorspelling van de uitslag beter in te schatten.

Populariteit van voetbal

Voetbal is één van de meest populaire sporten ter wereld. Er zijn natuurlijk sporten zoals basketbal in de Verenigde Staten en ijshockey in Scandinavië en Canada die heel populair zijn, maar er zijn weinig sporten die wereldwijd zó populair zijn. Eigenlijk in ieder land kom je wel mensen tegen die met elkaar een balletje trappen. Er zijn natuurlijk mensen die niet zomaar een balletje trappen, maar die er miljoenen euro’s meeverdienen. Omdat voetbal professioneel wordt gespeelt en de afspraken duidelijk zijn voor iedereen die aan de sport deelneemt is het ook mogelijk om er weddenschappen op af te sluiten.

Sinds een aantal jaren is de populariteit van voetbal als maar groter geworden. Je kunt wedden op voetbalwedstrijden over de hele wereld waarbij je direct alle uitslagen kan zien. Voornamelijk de laatste vijf jaar is online wedden op voetbal niet meer weg te denken.

Wedden op voetbal is sinds 1 oktober 2021 in Nederland volledig legaal, er is niets meer wat je tegenhoudt om in te zetten op voetbalweddenschappen. Zorg wel dat je een bookmaker kiest die een licentie heeft gekregen van de Nederlandse kansspelautoriteit.

Je eerste weddenschap

Iedere beginner moet ergens beginnen, het is best spannend om zomaar te gaan wedden op voetbalwedstrijden, zeker omdat er geld bij komt kijken. De kans is groot dat je een fan van voetbal bent, anders wil je niet gaan wedden op voetbalwedstrijden. Je hebt dan een streepje voor, want als je geen kennis van voetbal hebt is wedden op voetbal een stuk lastiger.

Om een verstandige voorspelling te maken moet je veel informatie en kennis verzamelen. Op welke wedstrijd wil je gaan wedden? Hoe staan de teams er voor? Welke spelers er staan opgesteld en hoe presteren die op dit moment? Ook is het handig om te weten hoe de teams eerdere wedstrijden tegen andere tegenstanders speelden en hoe de teams eerder tegen elkaar hebben gespeeld. Uit al deze informatie kun je met grotere zekerheid een uitslag voorspellen.

Als je gaat wedden op de winnende ploeg moet je er rekening mee houden dat de uitkering van de favoriet lager is dan wanneer een underdog zou winnen. Kijk dus altijd welke voorspelling je gaat maken. Het kan je veel opleveren als je eens een wat mindere ploeg als winner zet. Dan is de kans groot dat er wel veel geld uitgekeerd gaat worden als dit kleine elftal ook echt wint. Hoe uitzonderlijker het is waar je op wedt, hoe meer geld je uitgekeerd kunt krijgen.

Alternatieve sporten om op te wedden

Wist je dat er ook heel veel andere sporten zijn waar je op kunt wedden? Misschien wil je graag op een andere sport wedden omdat dat je beter ligt. Eigenlijk kun je op iedere professionele sport wedden. Je zou bijvoorbeeld op tennis kunnen wedden, of op verschillende paardenraces die ieder weekend in allerlei continenten worden georganiseerd. En wat te denken van Formule 1 races of grote wielerwedstrijden.

Relevant news